Controale la cluburile din Herăstrău. Clotilde Armand: Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 210.000 lei

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că a intensificat în ultimele luni controalele la agenții economici din zona pe care o administrează pentru a se asigura că respectă legislația de mediu, că au contracte încheiate cu o firmă de salubrizare și că deșeurile sunt colectate selectiv. Din păcate, mai mulți administratori de firme nu au înțeles încă aceste lucruri elementare, spune edilul.

Clotilde Armand dă exemplu Parcul Herăstrău, unde echipele Poliției Locale – Compartimentul Protecţia Mediului au făcut controale la toate unitățile de alimentație publică (Il Locale, Nuba, Tuya, Casa di David, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, Funky, Adamo, Fattoria, Il Calcio, Argentine etc).

”Am constatat că societățile comerciale din incinta parcului nu au respectat prevederile legale privind colectarea selectivă a deșeurilor pentru un grad înalt de valorificare și pentru nesalubrizarea spațiului de precolectare al deșeurilor. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 210.000 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și a HCGMB nr. 120/ 2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti”, spune ea.

”Toată lumea trebuie să respecte normele de salubrizare și de colectare selectivă”

Au fost controale și la celebrele terase „cu pretenții” din zona Dorobanți – Radu Beller, unde s-a găsit aceeași situație, susține edilul, iar Poliția Locală Sector 1 a dat alte 6 sancțiuni, în cuantum de 38.000 lei.

”Repet, toată lumea trebuie să respecte normele de salubrizare și de colectare selectivă, fie că vorbim de agenți economici, instituții publice sau asociații de proprietari. Nu facem curat și colectăm corect deșeurile doar că așa ne cer normele europene, ci pentru a avea un mediu curat și pentru a ne proteja sănătatea.”, a completat Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati