Controale la terasele și cluburile din capitală: Amenzi în valoare de 100.000 de lei

0
38
centrul vechi
sursa foto: en.wikipedia.or

Poliţiştii Capitalei au descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri, restaurante şi săli de jocuri şi pariuri sportive, în urma unei acţiuni desfăşurate sâmbătă, ocazie cu care au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei şi au confiscat suma de peste 6.200 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunțat că a desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare, scrie G4Media.ro.

„În urma acţiunii ce a vizat peste 40 de societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, echipele de control au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 103.000 de lei şi au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu respecta legislaţia privind utilizarea caselor de marcat”, se precizează în comunicatul de presă.

De la proprietarii unei tarese au fost confiscate 3.200 de sticle de băuturi alcoolice şi non alcoolice, după ce poliţiştii au constatat că localul funcţionează fără nicio autorizare din partea organelor competente. Au mai fost descoperite şi alte nereguli, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de aproximativ 17.000 de lei.

„Tot în cursul zilei sâmbătă, poliţiştii Capitalei au acţionat şi în pieţe, fiind purtate discuţii libere cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştinţă faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în locurile aglomerate pentru preîntâmpinarea răspândirii COVID-19″, se mai precizează în comunicat.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.