Controale rutiere pe autostrăzi. Peste 2.000 de sancţiuni aplicate într-o săptămână

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat, în perioada 13-19 martie, 2.052 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

„Au fost aplicate 467 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 282 celor care nu foloseau centura de siguranţă.

De asemenea, au fost aplicate 79 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 31 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 388 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au mai dat 17 amenzi persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 36 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 13 pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru mers pe sens opus şi două pentru conducere agresivă.

Au fost reţinute 123 de permise de conducere, dintre care 67 pentru viteză, 17 pentru alcool şi patru pentru infracţiuni.

„Totodată, au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare şi constatate 12 infracţiuni”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati