Control gratuit, cu un aparat de ultimă generație, pentru femeile din Ilfov

Consiliul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea implementează un proiect ce are ca scop depistarea precoce, diagnosticul și tratamentul cancerului de col uterin.

Astfel, femeile care au între 25 și 64 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit.

Acest consult este completat de o examinare non-invazivă, efectuată cu ajutorul unui aparat ultramodern, unic în țară, care depistează leziunea precanceroasă în mai puțin de două minute și scurtează semnificativ perioada de așteptare până la inițializarea tratamentului.

”Aparatul Lu Viva este un aparat nou, cu o metodă de examinare inovativă, unic în țară, care există doar la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Buftea. Din faptul că avem acest aparat în posesia spitalului rezultă că am făcut un pas foarte mare în lupta împotriva cancerului de col.

Cu ajutorul acestuia, timpul de depistare a leziunilor precanceroase este foarte scurt comparativ cu alte investigații specifice, ceea ce reprezintă un avantaj major în managementul bolii.”, a declarat Ala Danilceac, medic primar Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati