Control la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, unde un copil ar fi fost abuzat sexual de colegi

O  echipă de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti se află la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” unde efectuează un control privind cazul copilului care ar fi fost abuzat sexual de colegi.

Mai mulţi părinţi revoltaţi s-au adunat luni în curtea unităţii de învăţământ.

„Am fost acolo împreună cu inspectorul şcolar general pentru a însoţi echipa de control pe care dumnealui a numit-o în vederea cercetării aspectelor semnalate de către părinţii protestatari, pe de o parte. Pe de altă parte, nu putem rezolva lucrurile în stradă. Prin urmare, solicitarea părinţilor de a avea discuţii cu toţi părinţii prezenţi acolo este imposibil de îndeplinit. Am lăsat echipa de control să îşi facă treaba”, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion.

El a adăugat că, întrucât există o cercetare în curs a organelor de anchetă, nu se poate pronunţa în acest caz.

„Este în cercetare de către organele de anchetă, nu îmi permit să mă pronunţ asupra acestor fapte. La nivelul şcolii noi putem să verificăm dacă s-au respectat procedurile noastre administrative. Dacă şcoala a fost informată oficial, ce măsuri a luat, dacă nu a luat, de ce nu le-a luat. Nu m-am dus acolo să fac anchete personal. (…) Ceea ce reclamau părinţii este asigurarea securităţii copiilor lor la şcoală”, a menţionat secretarul de stat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati