Control la Spitalul ”Marie Curie” după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a spus că 30 de bebeluși au murit din cauza lipsei banilor

Nelu Tătaru a anunțat că va efectua un control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a spus că în ultimul an 30 de bebeluși au murit în această unitate din cauza lipsei banilor pentru tratamentele acestora.

Tătaru a declarat că a aflat despre această situație din presă.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, care conduce secția de Terapie Intensivă de la la spitalul „Marie Curie”, a declarat într-un interviu acordat Aleph News că medicii nu mai au bani ca să opereze bebeluşi cu boli grave.

Din această cauză, spune el, 30 de micuți au murit în ultimul an și consideră că întreg sistemul nu trebuia blocat numai pe gestionarea bolii Covid.

Fondurile destinate tratamentului bebelușilor de pe secţie s-au terminat de o lună, a mai declarat medicul.

”În momentul acesta avem doi pacienţi peste, mă uit la ce se întâmplă pe secţie, peste ce se întâmplă normal, şi 25 în aşteptare şi asta înseamnă că va trebui să restrângem urgent activitatea. De când am dat drumul la aplicaţie au murit 30 în aşteptare, asta înseamnă că toţi cei care aşteaptă au probleme grave, dacă noi nu suntem în stare.

Unii spun că nu trebuie să vorbim, dar nu pot să accept lucrul acesta, că iarăşi, şi aşa nu facem pentru toţi din ţară, acum să tăiem şi mai mult lucrurile, să nu-i primim, şi să isterizăm o groază de colegii, să sune şi să le spunem…ştiţi…nu avem bani de fapt.

Eu am trimis la Direcţia Medicală, cei care au programele în subordine, care au acţiunile prioritare în subordine, am sunat-o personal pe doamna, vezi că-ţi trimit un memoriu, l-am sunat şi pe şeful de la urgenţe, am spus, am terminat banii, ce fac? Am văzut suma pentru Covid, colosal, mai mult decât la acţiuni prioritare, ce facem, fraţilor?”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu.
Potrivit medicului, în Europa îngrijirea unui nou-născut cu boli grave costă între 3.000 şi 5.000 de euro, iar la noi, costurile sunt mai mici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati