Coordonatoarea programului PNRR a venit la București. Jaloanele neîndeplinite și reforma pensiilor speciale, pe agenda discuțiilor

Coordonatoarea programului PNRR, Céline Gauer, a venit la București și va sta de vorbă cu reprezentanții guvernului despre jaloanele neîndeplinite, dar și despre reforma pensiilor speciale și interzicerea cumulul pensiei cu salariul. Marcel Ciolacu: Îmi asum ferm pregătirea detaliată şi implementarea etapizată a reformelor structurale asumate prin PNRR, potrivit Știrile TVR.

 

Premierul Marcel Ciolacu a susţinut, marţi, în cadrul Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că îşi asumă ferm angajamentul privind pregătirea detaliată a reformelor structurale cheie prin PNRR şi implementarea lor etapizată, cu respectarea tuturor constrângerilor bugetare, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului a coordonat, marţi, la Palatul Victoria, Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), reuniune desfăşurată cu participarea directorului general al grupului operativ SG RECOVER al Comisiei Europene, Celine Gauer, a directorului general adjunct al Direcţiei Generale pentru Afaceri Economice şi Financiare DG ECFIN, Declan Costello, şi a altor înalţi funcţionari europeni.

„Guvernul pe care îl conduc este unul al reformelor în domenii cheie, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare, dar şi la nivelul coaliţiei de guvernare. Multe dintre reformele asumate prin PNRR se suprapun cu cele necesare pentru pregătirea aderării României la OCDE. Avem voinţa să le implementăm şi convingerea că, pentru România, dezvoltarea structurală şi financiară cu sprijinul Uniunii Europene reprezintă o uriaşă oportunitate. Ca prim-ministru îmi voi asuma ferm angajamentul de a pregăti în detaliu reformele structurale cheie, de a analiza impactul lor asupra populaţiei şi de a le implementa etapizat, cu respectarea tuturor constrângerilor bugetare”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Din cele 29,18 miliarde de euro alocate, România a primit până acum 6,35 miliarde de euro. De asemenea, țara noastră a pierdut 2,1 miliarde de euro din PNRR din cauza creșterii economice.

Legea pensiilor speciale și decarbonizarea sunt principalele reforme pe care România ar trebui să le realizeze în următoarea perioadă pentru a nu piarde banii din PNRR.

Fondurile PNRR reprezintă granturi în valoare de aproximativ 14,24 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati