Copac prăbușit în Sectorul 1. Tragedie evitată la limită

Tragedie evitată printr-un noroc chior, în sectorul 1 al Capitalei! Un copac înalt de câțiva metri s-a rupt și s-a prăbușit pe trotuar. Locatarii din zonă susțin că au făcut încă din februarie sesizări către primărie, fără niciun rezultat, însă, potrivit realitatea.net.

Incidentul a avut loc la 3 zile după ce o femeie a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă de pe blocul Patria, care ține tot de primăria celui mai bogat sector din București.

Jurnaliștii Realitatea PLUS au contactat-o pe primarul Clotilde Armand pentru un punct de vedere, dar nu a răspuns solicitărilor noastre.

Martorii spun că pomul s-a prăbușit din senin. Nici măcar n-a fost nevoie să bată vântul. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu treacă pe trotuar în acel moment.

Oamenii povestesc că arborele se sprijinea de un panou publicitar care în cursul zilei de ieri a fost înlăturat. La nici 24 de ore după ce panoul publicitar a fost desființat, copacul s-a prăbușit.

Locatarii din zonă spun că au făcut sesizări către autorități încă din luna februarie. Totuși, nimeni nu a tăiat arborele putrezit. Oficialii din sector spun că responsabilitatea aparținea primăriei generale, care ar fi trebuit să emită un aviz de defrișare.

„ADP și situațiile de urgență, poliția locală și situațiile de urgență poate să intervină doar în condițiile, adică s-a prăbușit, se trimite o echipă, se taie și se degajează. Nu este singurul arbore cu probleme din câte am înțeles, adică sunt mai multe situații de genul ăsta. Noi nu putem să ne atingem”, spune Oliver Păiuși, viceprimarul sectorului 1)

Este al doilea incident periculos din sector în doar câteva zile. Miercuri, o bucată de tencuială desprinsă a lovit o persoană care mergea pe bulevardul Magheru, pe lângă blocul Patria. Primăria Generală a transmis că, deși se știa de 30 de ani că blocul are probleme, proprietarii au refuzat intervenția.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati