Copiii defavorizați din Sectorul 6 au şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele în programare

În urma parteneriatului încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Mondială pentru Orfani (AMOR), copii defavorizaţi din comunitate au şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele de programare pe calculator.

Copiii au fost selecţionaţi dintr-un număr de 20 de participanţi la cursurile de iniţiere în informatică, susţinute de Asociaţie începând cu jumătatea lunii iunie.

  • Cursurile au avut ca scop familiarizarea celor 20 de copii cu utilizarea calculatorului şi folosirea limbajelor de programare, prin intermediul jocurilor video specializate şi a platformelor online de învăţare.

Cei mai serioşi şi pasionaţi au fost selecţionaţi pentru a primi un laptop, dar şi şansa de a continua stagiul de pregătire online, la un nivel superior. Criteriile care au stat la baza alegerii au fost, aşa cum declară directorul Asociaţiei, Marc Vlad de Maio, motivaţia de a şti pentru ce doresc să înveţe, dorinţa de a adopta cultura învăţării continue, dar şi capacitatea de consolidare a cunoştinţelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati