Copiii din 20 de localităţi din Ilfov vor merge la şcoală cu microbuze electrice

CJ Ilfov a anunțat lansarea proiectului “Asigurarea accesului la educație a elevilor din județul Ilfov, prin achiziția de microbuze școlare”.

  • Proiectul este finanțat, în principal, de către Administrația Fondului pentru Mediu, cu o valoare totală de 25.000.000 lei, iar Consiliul Județean Ilfov contribuie cu suma de 210.084 lei, la care se adaugă 39.916 lei TVA, bani de la bugetul județean.

Scopul este eficientizarea accesului la educație, pentru elevii din județul Ilfov – un efort susținut pentru a spori accesul la educație în rândul elevilor din zonele rurale și pentru îmbunătățirea calității aerului în județ.

“Cum am făcut asta posibil? M-am zbătut ca acest proiect să devină realitate pentru miile de copiii din Ilfov. Ce înseamnă asta pentru copii și părinți? Că elevii ajung în în condiții de siguranță la ore, fără ca părinții să fie nevoiți să facă acest drum, mai înseamnă și că cei mici socializează și devin un colectiv unit. Practic, așa construim o comunitate unită. Prin condiții moderne și proiecte făcute cu și pentru oameni. Asta înseamnă să investești în comunitate.”, a transmis președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Microbuzele școlare vor ajunge în 20 de localități din județ: Dascălu, Dărăști, Mogoșoaia, Dragomirești-Vale, Moara Vlasiei, Nuci, Găneasa, Brănești, Jilava, Snagov, Vidra, Cernica, Ciolpani, Gruiu, Tunari, Afumați, Clinceni, Domnești, Buftea și Periș.

În plus, proiectul va include activități de informare și publicitate pentru a asigura o conștientizare adecvată în rândul comunităților afectate și achiziționarea de consultanță pentru implementarea eficientă a proiectului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati