Copiii din Ilfov au deschis porțile Școlii de Vară, ”Tabăra de arte – Pe Șa și în Galerie”

50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Glina au participat cu entuziasm, dar și cu emoțiile specifice începerii unei noi aventuri la programul primei zile de tabără, transmite Consiliul Județean Ilfov într-o postare pe Facebook.

Cei 50 de elevi au descoperit frumusețea și eleganța cailor din Centrul de Echitație EquiPark. Sub îndrumarea instructorilor experimentați, copiii au învățat cum să îngrijească și să călărească aceste animale minunate.

  • Experiența a fost educativă și fiecare copil a primit o diplomă de participare la cursuri și o minge, drept amintire.

Explorarea a continuat, după masa de prânz, la Muzeul Art Safari. Un tărâm al creativității și imaginației. Art Safari a fost locul perfect pentru a inspira tinerii noștri artiști. Copiii au admirat operele de artă expuse, fiecare colț al muzeului fiind o sursă de inspirație și încântare.

  • Aventura și activitățile captivante vor continua miercuri și joi, pentru alți elevi din Ilfov.

“Scopul? Acela de a-i încuraja pe elevi să participe la activități care să le deschidă calea spre dezvoltarea personală. Prin educație nonformală îi putem aduce la școală, în comunitate, în echipă. Vă explic. În Glina, avem o rată de abandon școlar ridicată. Din păcate. Rezultatele la învățământ sunt slabe, iar misiunea dascălilor de a-i readuce pe copii pe băncile școlii este una tot mai dificilă. Aici intervine scopul acestui program pilot, să-l numim, prin care cei mici descoperă o altă latură a educației și a beneficiilor pe care școala le poate oferi. Am discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov, cu inspectorul general Adriana Stoica, cu primarul localității Glina, Răzvan Tudor, și am decis, împreună, să realizăm un prim astfel de eveniment.

Practic, sunt activități care să le ofere o altă perspectivă asupra educației. Rezultatele se văd ÎN TIMP, dar bazele se pun DIN TIMP. Iar cea mai importantă investiție este cea în viitorul copiilor. Sunt convins că rezultatele vor veni și vom continua acest program și în Berceni, alături de George Ene, dar și in alte localități din Ilfov.”, arata președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

La eveniment au participat primarul localității Glina, Răzvan Tudor, dar și primarul ales al localității Berceni, George Ene.

„Școala de Vară, Tabăra de arte” este un program pilot organizat de Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov, în colaborare cu Antena 3, pentru copiii din Județul Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati