Copiii și părinții din București, invitați să răspundă la chestionare referitoare la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu cei mici

Primarul general Nicușor Dan invită, alături de UNICEF, copiii, adolescenții și părinții din București să răspundă la două chestionare referitoare la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu copiii.

Rezultatele vor fi folosite la realizarea unei analize a situației drepturilor copilului și la dezvoltarea unui plan local de acțiune al municipiului București în cadrul Inițiativei „Localități Prietene ale Copiilor”.

Consultarea copiilor cu privire la felul în care trebuie să arate un oraș prietenos cu copiii este esențială, pentru că ei sunt viitorul. Acesta constituie primul pas către o comunitate cu adevărat incluzivă, în care fiecare copil să se simtă acasă, să aibă acces la servicii esențiale și la o viață sănătoasă, la educație, astfel încât să se poată dezvolta la adevăratul său potențial”, a scris edilul, pe Facebook.

Copiii (între 10 și 18 ani, din București) pot răspunde la chestionar accesând linkul https://bit.ly/ChestCopiiBucuresti, iar părinții – https://bit.ly/ChestUnicefPărințiBucuresti.

Completarea celor două chestionare poate fi făcută până pe 16 aprilie 2024. La finalul anului 2022, UNICEF și Primăria Municipiului București au semnat un memorandum de înțelegere pe o perioadă de trei ani, pentru participarea municipalității la Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor, un concept dezvoltat de UNICEF la nivel global și din care fac parte peste 5.600 de localități din 48 de țări, implicând 30 de milioane de copii. 

Înțelegerea prevede realizarea unei analize a situației drepturilor copilului în Capitală, urmând ca apoi semnatarii să implementeze un plan de acțiune pentru ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati