Copil de 3 ani, infectat cu Covid-19, internat la ATI la Gomoiu. A dezvoltat sindrom inflamator multiplu

Un copil de trei ani este internat la Terapie Intensivă la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti cu sindrom inflamator multisistem (PIMS), în urma infecţiei COVID-19.

Acesta este internat în secția de terapie intensivă.

„Este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a spus Diana Ionescu, directorul medical al spitalului Gomoiu, luni dimineață, la Digi24.

„Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie. Are un test pozitiv, la noi testele sunt negative, dar are IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la două-trei săptămâni după infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat medicul.

Acesta este al treilea caz de sindrom inflamator multisistem din România.

Primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat între timp, dar va mai avea nevoie de recuperare. Al doilea caz a apărut la începutul lunii octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati