CORONAVIRUS/ Campanie de informare, în grădiniţele, şcolile şi liceele din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, extinde, de luni, în toate unităţile de învăţământ din sector, campania de informare privind modalităţile de protecţie împotriva virusului gripal şi a noului tip de coronavirus.

Pentru o informare corectă, angajaţi ai D.A.U.I. vor distribui copiilor şi cadrelor didactice broşuri ce conţin informaţii legate de modalitatea de prevenire şi răspândire a infecţiilor gripale, inclusiv a celor cu noul tip de coronavirus. Acţiunea va beneficia de sprijinul consiliilor de administraţie din şcoli şi licee.

În paralel, toate cele 57 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4 primesc săpun antibacterian şi hârtie igienică, astfel încât toţi elevii şi cadrele didactice să poată avea acces la norme de igienă personală de bază, recomandate – ca primă măsură de prevenţie – de Ministerul Sănătăţii şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, Primăria Sectorului 4, prin D.A.U.I, a alocat, încă din ianuarie, 58.500 de lei pentru achiziţia a 6.000 de recipiente cu săpun lichid antibacterian, de câte 500 ml, şi a 46.000 de role de hârtie igienică. Toate aceste materiale sunt distribuite grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Sectorul 4.

Primar Baluta„Nu sunt doar primar al Sectorului 4, sunt şi medic, şi părinte. Ştiu ce înseamnă nopţi nedormite, vizite la camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie, teama şi îngrijorarea pentru copilul tău, chiar şi atunci când vorbim despre o simplă viroză. Iar ca medic ştiu că măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse – sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, în special prin gripă. Vrem ca elevii şi cadrele didactice din Sectorul 4 să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă, vrem să avem copii sănătoşi care să aibă o singură preocupare la şcoală: studiul”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Ne dorim ca elevii noştri, familiile acestora, cadrele didactice să fie informate corect, inclusiv în privinţa măsurilor de prevenire, astfel încât să evităm panica şi îngrijorările inutile. În acelaşi timp, nu ne dorim să ajungem la suspendarea temporară a cursurilor din cauza gripei sezoniere. Vom merge în toate unităţile de învăţământ, vom distribui broşurile editate de Primăria Sectorului 4, vom discuta cu elevii şi cu cadrele didactice. În paralel, distribuim şi materialele pentru igiena personală. În ceea ce priveşte aprovizionarea cu dezinfectanţi sau dezinfecţia, conducerea fiecărei unităţi de învăţământ cunoaşte procedura şi normele legale şi trebuie doar să formuleze solicitări în acest sens către noi”, a explicat, la rândul său, Ana Maria Mocăniţă, director general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati