Coronavirus / Campanie la nivel european de strâns donaţii

Uniunea Europeană va demara, la 4 mai, o campanie de strâns donaţii ca răspuns mondial la coronavirus, a anunţat un comunicat de presă.

Astfel, ţări şi organizaţii din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului iniţial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde de euro, iar fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcţii: teste de diagnosticare, tratamente şi vaccinuri.

„Trebuie să reunim întreaga lume – atât liderii săi, cât şi cetăţenii – în lupta împotriva coronavirusului. Peste doar 10 zile, vom lansa o campanie de donaţii la nivel mondial. Un adevărat maraton. Deoarece, pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global şi de acţiuni susţinute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem şi să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colţ al lumii la un preţ accesibil”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Anterior, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte organizaţii mondiale au lansat un apel comun la acţiune pentru dezvoltarea unui acces rapid şi echitabil la metode de diagnosticare, la terapii şi la vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace şi la preţuri accesibile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati