CORONAVIRUS/ În perioada 26-27 martie, peste 1.000 de militari au acţionat în Bucureşti şi în ţară

În intervalul 26 martie ora 16.00 – 27 martie ora 16.00, 1.196 militari şi 366 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 164 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, patrulare în comun cu forţele MAI, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic şi transport persoane.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 350 misiuni, la care au participat 2.537 militari şi 746 mijloace tehnice.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii transmit că sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati