Coronavirus/Iohannis despre diferenţele dintre raportările din Bucureşti: Voi verifica de ce apar aceste discrepanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va verifica de ce apar diferenţe înregistrate la rata de infectare în Bucureşti. Atenţionat într-o conferinţă de preă că există diferenţe foarte mari înregistrate la rata de infectare în municipiul Bucureşti, Iohannis a arătat că, „cu siguranţă este de dorit să avem aceleaşi date de la toate instituţiile”.

„Voi verifica de ce apar aceste discrepanţe. Însă vreau să vă explic un pic ce trebuie să citim şi ce nu trebuie să citim în aceste raportări. Datele prezintă fluctuaţii mari de la o zi la alta. Pandemia nu se răspândeşte matematic, pandemia se răspândeşte prin contact de la persoană la persoană, ba mai mult, ba mai puţin, noi toţi sperăm că mai puţin, dacă măsurile care au fost impuse vor da rezultate bune. Pe de altă parte, ştim cu toţii că numărul de testări este diferit de la o zi la alta şi în week-end în mod natural numărul de testări este ceva mai mic. De acolo apar alte fluctuaţii”, a declarat preşedintele.

El a dorit să precizeze că ceea ce îl îngrijorează cel mai mult este numărul de internări, numărul de persoane la terapie intensivă şi mai ales numărul de decese.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati