CORONAVIRUS/ Măsuri speciale la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

În contextul măsurilor adoptate pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirus, precum și în contextul numărului mare de persoane prezente la activitatea de relații cu publicul organizată la nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, instituția a luat unele măsuru de prevenție.

Primirea cererilor și/sau a documentelor aferente cererilor se va face pe cale electronică, pe adresa de e-mail specific creată în acest sens (oug41.2016.arme@b.politiaromana.ro) sau pe cale poștală/ curierat (Institutul de Studii pentru Ordine Publică, București, Sos. Olteniței, nr. 158-160, sector 4);

Activitățile ce urmează a fi efectuate de către lucrătorii de poliție desemnați cu soluționarea cererilor mai sus menționate și care presupun contactul direct cu persoanele solicitante (ex. verificarea fizică a armelor ce fac obiectul cererii, verificări efectuate la domiciliul persoanei fizice/ sediul persoanei juridice, etc.) vor fi desfășurate la o dată ulterioară, stabilită în funcție de evoluția situației la nivel teritorial;

Operatorii economici care introduc, dețin, experimentează, prelucrează, transportă, utilizează sau pun la dispoziție precursori de explozivi vor transmite documentele necesare punctului național de contact pe adresa de e-mail: precursori.explozivi@politiaromana.ro sau prin serviciul poștal.

Totodată, registrul șnuruit și numerotat de către operatorul economic care trebuie să fie înregistrat înainte de utilizare de către unitatea teritorială de poliție, respectiv Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul DGPMB în a cărei rază de competență își are sediul social, respectiv punctul de lucru operatorul economic, se va transmite/returna prin intermediul serviciului poștal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati