Corp nou de clădire pentru preșcolarii de la o grădiniță din Sectorul 1

Un nou corp de clădire la Grădinița nr. 146 din Sectorul 1 al Capitalei a fost inaugurat. Aici au fost deja amenajate alte 6 grupe de grădiniță pentru 150 de copii, crescând astfel numărul de locuri în grădinițe la 6.500, s-a precizat printr-un comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, toți preșcolarii din Sectorul 1, și micuții de la Grădinița nr. 146 vor beneficia în acest an școlar de două opționale/săptămână, fără ca părinții să achite contravaloarea acestora. Programul educațional intitulat ”Grădinița pentru toți” este gratuit pentru părinți, costul predării disciplinelor opționale fiind suportat integral de la bugetul local al Sectorului 1.

Acest proiect prevede ca preșcolarii de la grupa mică să beneficieze de un opțional „Limbă străină” cu două ședințe pe săptămână, iar cei de la grupele mijlocie și mare vor avea un opțional „Limbă străină” și un opțional „Dezvoltare personală”, ambele cu câte două ședințe pe săptămână.

Dan Tudorache„Așa cum am promis la începutul mandatului, în Sectorul 1 am investit masiv în modernizarea infrastructurii școlare și în diversificarea ofertei educaționale pe care o punem la dispoziția copiilor care învață în școlile și grădinițele noastre. Totul pentru a le oferi copiilor noștri, încă de la vârste fragede, cele mai bune condiții pentru a performa și a reuși în viață”, afirmă primarul Dan Tudorache.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati