Corul Madrigal şi actorul Marius Manole, în concertul „Ave Maria” la Opera Naţională Bucureşti

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va prezenta, pe 29 august, la Opera Naţională Bucureşti, concertul „Ave Maria” la care îl are invitat pe actorul Marius Manole.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul programului „Promenada Operei” şi îi va avea invitaţi şi pe copii din ansamblurile instrumentale şi corale ale Programului Naţional Cantus Mundi: trupa de percuţie Young Beats – fondată şi coordonată de muzicianul Zoli Toth şi Cor cu Dor – fondat şi coordonat de Teodora Jaworski.

După reprezentaţia din 15 august, aclamată de public, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, revine pe scena bucureşteană cu o nouă reprezentaţie „Ave Maria”, ce cuprinde un repertoriu dedicat imaginii Fecioarei Maria în muzica universală, îmbogăţit cu o selecţie de Psalmi, redată de Marius Manole.

Spectacolul este întregit de o scenografie ce conţine proiecţii şi un design de iluminat arhitectural.

Programul concertului cuprinde lucrări selectate de dirijorul principal Anna Ungureanu din creaţia autohtonă şi internaţională, de facturi şi stiluri diferite şi aduce sonorităţi de inspiraţie sacră, de la compoziţii ale filonului bizantin ortodox, până la motete ale Renaşterii şi partituri complexe din istoria muzicii universale şi contemporane.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma tickets.operanb.ro şi de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti. Preţul unui bilet porneşte de la 40 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati