Coșmar în cartierul Henri Coandă din București. Fără apă și canalizare, locuitorii trăiesc ca în Evul Mediu

Locuitorii din cartierul Henri Coandă trăiesc fără apă și canalizare, de doi ani. Solicitările acestora cu privire la remedierea situației sunt ignorate de Primăria Municipiului București, conform antena3.ro.

De doi ani, locuitorii cartierului Henri Coandă din nordul Bucureștiului trăiesc vara în praf și iarna în noroi.

Lucrările sunt abandonate, iar solicitările locuitorilor sunt ignorate de primăria Capitalei. Oamenii se plâng de faptul că pe lângă lipsa apei și a canalizării, din cauza drumurilor neasfaltate, abia pot ajunge acasă.

Mai mult, și sănătatea le este pusă în pericol, pentru că echipajelor de salvare le-ar fi dificil să se deplaseze pe drumurile acestui cartier.

Locuitorii mărturisesc că se descurcă greu și cu ajutorul unor improvizații pe care le-au făcut pe cont propriu, precum fosele septice.

„De doi ani nu se mișcă un fir de iarbă”

Oamenii au făcut inclusiv o petiție către primarul general Nicușor Dan. Tatiana Bubulac este reprezentant al asociației de locuitori și spune că este imposibil să obțină un răspuns clar de la Primăria Municipiului București.

„Aș vrea să știu și eu de ce nu pot da un termen de finalizare, când toate actele sunt la primărie. Nu s-a mai făcut nimic. Cum s-a terminat mandatul doamnei Firea, s-au retras utilajele și a venit domnul Nicușor Dan. De doi ani nu se mișcă un fir de iarbă”, a afirmat femeia.

Consilierii generali PSD au spus că vor propune în Consiliul General un proiect prin care aceste lucrări să reînceapă.

„O să mergem la fața locului și o să avem o consultare cu cetățenii, să aducem pe portativul de priorități al acestei majorități de la nivelul municipiului București. Pentru anul viitor vor fi bugetați bani și lucrările se vor relua”, a precizat, Aurelian Bădulescu, consilier general PSD.

Antena 3 a cerut un punct de vedere și din partea celor din PNL, însă au refuzat să comenteze. Nici cei de la USR nu au oferit vreo reacție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati