Cosmin Modovan (CEO Moldovan Carmangerie): ”Nu există o rețetă a grătarului perfect; nu mi-aș dori niciodată ca măcelarii să tranșeze carne sintetică”

Cosmin Moldovan, directorul companiei de carmangerie cu același nume, din Cluj, a declarat, pentru newsbucuresti.ro, că ”nu există o rețetă a grătarului perfect”, fiecare pasionat de astfel de preparate având stilul propriu.

El a spus că acest lucru îl știe de la celebrul bucătar Jose Gordon, cu care s-a întâlnit la un festival de gastronomie din Spania.

”Vă răspund printr-o poveste. Am cunoscut un tânăr foarte pasionat de meseria de măcelar care urmărea evoluția companiei Moldovan. El lucra în Spania, avea el o măcelărie și la un moment dat mi-a cerut niște sfaturi. M-am bucurat tare mult când am observat că pot să instruiesc alți colegi din această industrie. Am ajuns astfel în Spania la cel mai mare festival de prăjire a cărnii de vită, „La fiesta de la chuleta”. Am avut onoarea să fac parte din juriu  de degustători. Atunci l-am întrebat pe Gordon, care conduce un restaurant renumit în Spania, care este grătarul perfect. Mi-a spus că fiecare are felul său, stilul personal de a prepara carnea. Nu este nimic greșit să pui sarea înainte sau la final. Ideea e să ai carne”, a spus Moldovan.

  • Pe de altă parte, el a arătat că ”din păcate meseria de măcelar nu mai este o meserie foarte căutată”.

”Noi facem eforturi ca să o facem din nou atractivă. Avem niște colaborări cu Colegiul tehnic din Cluj unde avem 3 clase profesioanale, facem eforturi ca acele clase să fie completate în fiecare an”, a completat acesta.

Foto: NewsBucurești.ro

”Nu mi-aș dori ca tinerii măcelari să tranșeze carne sintetică”

Întrebat care este părerea unui măcelar despre carnea sintetică, un subiect tot mai discutat la nivel european și mondial, Cosmin Moldovan a răspuns: ”Ca să fiu sincer, nu mi-aș dori ca tinerii măcelari să tranșeze carne sintetică, mi-aș dori ca ei să-și arate măiestria pe carcase crescute sănătos, cu iarbă și cu cereale, decât să mănânce carne făcută în laborator. Carnea sintetică nu va egala niciodată carnea naturală”.

În context, acesta și-a exprimat speranța ca echipa ”Măcelari de Elită”, care va reprezenta România la concursul World Chalenge Butcher 2025, să obțină un loc pe podium, deoarece are pregătită o strategie specială pentru competiție.

La Indagra Food București a avut loc vineri prezentarea echipei României care va participa la concursul World Butchers’ Challenge 2025 care se va desfășura la Paris în perioada 30-31 martie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati