Costel Alexe – reacție după anunțul DNA: Nu am luat foloase necuvenite cu încălcarea legii

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a reacționat luni, după anunțul DNA la adresa sa, susținând că nu a luat foloase necuvenite cu încălcarea legii.

„Am aflat cu surprindere şi am luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii„, a afirmat Alexe potrivit unui comunicat de presă.

El susține că va studia acuzațiile DNA.

„Nu voi face nicio referire publică la această situaţie în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare.”, „ a spus președintele Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, instigarea la delapidare„, a anunțat luni un comunicat al DNA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati