COVID-19 | Gabriela Firea vrea o lege care să ajute părinții: ”E prioritate zero, o urgență națională!”

Gabriela Firea, edilul Capitalei și totodată preşedintele PSD Bucureşti, , a anunţat miercuri că, în cazul în care Guvernul PNL nu va lua măsuri, social-democraţii vor adopta în Parlament un act normativ care să permită părinţilor să rămână acasă, alături de copii, până la redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor.

„Prioritate zero! Este o urgenţă naţională!

Trebuie să fim alături de părinţii care rămân acasă pentru a supraveghea copiii şi care riscă să rămână fără indemnizaţia de 75% din salariu după încetarea stării de urgenţă, pe 15 mai.

Guvernul nu se gândeşte, încă, la situaţia acestor părinţi care nu au unde să lase copiii – nici la after-school sau grădiniţă, pentru că unităţile de învăţământ sunt închise, nici la bunici pentru că riscul infectării acestora e prea mare.

La fel au procedat şi la începutul crizei, până când colegii mei parlamentari au elaborat un proiect de lege care prevedea o compensaţie de 75% pentru unul dintre părinţi, care va rămâne acasă pentru îngrijirea copiilor”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

De asemenea, aceasta a adăugat că Ministerul Muncii „a preluat” proiectul respectiv şi l-a transformat în ordonanţă de urgenţă, dar l-a modificat „prost”, excluzând vacanţele din perioada în care se acordă compensaţia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati