Cozi la morga Spitalului Universitar. Rudele așteaptă cu orele să ridice trupurile celor dragi

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi de Covid-19, numărul deceselor rămâne încă ridicat. Medicii de la morgile supra-aglomerate ale spitalelor spun că nu au mai văzut în toată cariera lor atâtea decese într-un timp atât de scurt.

La începutul acestei săptămâni, la morga Spitalului Universitar București erau peste 30 de persoane decedate, în condiţiile în care capacitatea este de jumătate.

În faţa morgii sunt zilnic zeci de persoane care aşteaptă să ridice trupurile rudelor decedate, cele mai multe din cauza Covid-19. În luna octombrie, peste 10.600 de pacienți au pierdut lupta cu această boală, iar în luna noiembrie morgile sunt din nou neîncăpătoare.

În România, mor la fiecare 24 de ore cel puţin 200 de pacienţi infectați cu Covid

„A fost un puseu mare în octombrie, s-au mai liniștit și acum din nou suntem într-un număr ascendent”, susține unul dintre medici.

„Doar prin vaccinare putem trece peste. Extraordinar de multe decese și în continuare mai avem, 2-3 săptămâni. Numărul de locuri în frigidere e limitat, 15-16, restul afară, în fața frigiderelor, pe tărgi”, declară pentru Digi24 Claudiu Ioniță, asistent autopsier.

În România, mor la fiecare 24 de ore cel puţin 200 de pacienţi infectați cu Covid. Peste 90% sunt nevaccinaţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati