Crăciun cu temperaturi de primăvară! Val de aer tropical peste România

1
310
Prognoza meteo ANM pentru toamnă.
Prognoza meteo ANM pentru toamnă.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, potrivit antena3.ro.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în săptămâna Crăciunului, iar de Bobotează va fi frig. Vremea se „îmblânzește” din nou și devine apropiată de cea normală pentru luna ianuarie, potrivit prognozei pentru perioada 25 decembrie – 22 ianuarie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și Meridionali.

Prognoza meteo pentru săptămâna  1 – 8 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.