„Crăciun de Poveste” la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, pe 12 și 13 decembrie

Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită să vă bucurați de atmosfera Sărbătorilor de iarnă cu primul, sâmbătă şi duminică, 12 şi 13 decembrie la orele 09:00 şi 17:00, „Crăciun de Poveste” Ediţie Online.

„Mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun, una dintre cele mai îndrăgite şi aşteptate sărbători religioase de românii de toate vârstele. Vom fi alături de publicul nostru prin Evenimentele online pe care le-am pregătit cu mare drag, oferindu-le cele mai emoţionante Selecţiuni din Recitalurile extraordinare de muzică clasică, poezie, colinde şi cântece de Crăciun, care au avut loc în anii 2018 şi 2019 în luna decembrie la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Ne dorim să ne bucurăm împreună de căldura şi emoţia pe care artiştii invitaţi ai Casei Artelor „Dinu Lipatti” ni le-au dăruit de Sărbători, primind în Premieră Online aceste daruri muzicale interpretate în Casa marelui pianist, compozitor şi pedagog Dinu Lipatti”, Alice Barb, Director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Sâmbătă, începând cu orele 09:00 vă invităm pe paginile noastre de socializare Facebook, Youtube şi Instagram să vedem o selecţie cu cele mai frumoase fotografii din cadrul Evenimentelor de Crăciun pe care vi le oferim în dar în acest weekend. De la orele 17:00, puteţi să-l descoperiţi pe Moş Crăciun în Expoziţia Specială „Moş Crăciun – Legendă, istorie şi tradiţii”, o poveste magică a celui mai îndrăgit personaj al iernilor care reuşeşte, într-o singură noapte, să ducă darurile tuturor copiilor din întreaga lume. Nu vor lipsi Audiţiile de Colinde şi Cântece de Crăciun din repertoriul naţional şi internaţional ce vestesc naşterea lui Iisus Hristos.

Duminică de la orele 17:00 vă oferim în dar în Premieră Online – Selecţiuni din Recitalul extraordinar de muzică şi poezie de Crăciun cu renumita actriţă Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu şi Recitalul de Colinde şi cântece de Crăciun susţinut de Corul de Copii „Bravissimo”, dirijat de Elena Radu.

Actriţa Daniela Nane a absolvit Academia de Teatru şi Film în anul 1995 şi, din acelaşi an, este actriţă a Teatrului Bulandra din Capitală. A urmat cursurile / masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin. Are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse şi complexe, jucând de-a lungul timpului în peste 50 de spectacole de teatru şi filme, lucrând cu mulţi regizori importanţi.

Pianista Ioana Maria Lupaşcu a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Academia Europea di Musica, Italia. A cântat sub baghetele unor dirijori importanţi: Gottfried Rabl, Mika Eichenholz, Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda), Walter Hilgers sau Shinya Ozaki. Din 2007, este solistă concertistă a Filarmonicii Paul Constantinescu Ploieşti. Cele două artiste au fost invitatele Casei Artelor „Dinu Lipatti” la Evenimentele „Călin, File din Poveste” (2018), Zilele Limbii Române Ediţia I (2018), „Lipatti Special” Ediţia a VI-a (2019) şi „Zilele Limbii Române”, Ediţia a III-a (2020).

În program au fost incluse piese celebre şi poezii ale unor mari poeţi români şi internaţionali dedicate Sfintei Sărbători a Crăciunului. Evenimentul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în anul 2019, cu ocazia celei de-a VI-a Ediţii a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, un Program unic în România iniţiat de pianista şi regizoarea Alice Barb, Directorul Fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, iar acum avem ocazia să revedem acest Recital extraordinar în Premieră Online.

Corul de Copii „Bravissimo”, înfiinţat în anul 2011 la iniţiativa „Asociaţiei Culturale Bravissimo”, este format din 42 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani şi face parte din diverse proiecte culturale, imprimând în studiouri alături de artişti importanţi din România. În programul pe care vă invităm să-l urmărim împreună au fost incluse colinde din repertoriul naţional şi internaţional. Evenimentul a avut loc în anul 2018 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum avem ocazia să ne bucurăm de Recitalul susţinut de Corul de copii „Bravissimo” în Premieră Online.

Conceptul Evenimentului „Crăciun de Poveste” Ediţie Online aparţine pianistei şi regizoarei Alice Barb, Directorul Fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati