Creart anunţă anularea Târgului de Paşte din București

Creart anunţă că ediţia cu numărul 12 a Târgului oficial de Paşte al Capitalei, ce urma să se desfăşoare în Parcul Regele Mihai I, în perioada 27 aprilie – 6 mai, va fi anulată din cauza ajustărilor bugetare recente, transmite Agerpres.

Precizările vin după ce, în şedinţa de marţi a Consiliului general al Capitalei, primarul Nicuşor Dan a propus o rectificare bugetară, în urma căreia veniturile Creart ar fi fost suplimentate cu 1,5 milioane, astfel încât instituţia să poată organiza Târgul de Paşte. Propunerea de suplimentare a ordinii de zi a fost respinsă, întrunind 19 voturi „pentru”, 31 de abţineri şi un vot împotrivă.

„Sunt două lucruri importante care sunt în proiectul de rectificare. Unul este depunerea unei cereri de finanţare pentru fonduri europene de către Biblioteca Metropolitană împreună cu alte biblioteci ale altor unităţi administrativ teritoriale. Ar trebui să votăm o contribuţie a Municipiului Bucureşti de 85.000 de lei. Al doilea este o decizie pe care să o luaţi. În urma modificărilor la bugetul pe care l-am aprobat, Creart a rămas fără niciun ban la evenimente şi solicităm un milion şi jumătate pentru a putea organiza târgul de Paşte. Dacă această rectificare nu trece, se anulează târgul de Paşte, anunţat pentru Parcul Herăstrău”, a explicat Nicuşor Dan.

De asemenea, Creart a precizat, pe pagina de Facebook, că Târgul oficial de Paşte al Capitalei a devenit o tradiţie a Bucureştiului, fiind vizitat anual de peste 100.000 de locuitori ai oraşului şi turişti.

„Regretăm că ne aflăm în imposibilitatea reală de a ne continua misiunea, promovarea şi susţinerea tradiţiilor şi a patrimoniului naţional imaterial, şi vă asigurăm că ne concentrăm eforturile pentru a menţine beneficiile culturale ale publicului, cetăţenii capitalei. Le mulţumim pentru încredere tuturor meşteşugarilor, artiştilor plastici şi producătorilor care aleg, de atâţia ani, să se înscrie în procedura de selecţie a Târgului de Paşte şi a altor astfel de proiecte organizate de Creart (…)”, a menţionat sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati