Creatorii de fluturi – ateliere de science & craft pentru copii, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”, care se vor desfăşura de două ori pe săptămână, între 27 iulie şi 9 septembrie 2021, în curtea muzeului.

Atelierele sunt susţinute de specialişti ai muzeului şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani (marţi, de la ora 10:00) şi celor cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani (joi, de la ora 10:00).

Întâlnirile săptămânale stimulează imaginaţia copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori şi materiale întâlnite în natură (dar nu numai), şi nu necesită înclinaţii artistice, talent sau abilităţi deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

În prima parte a atelierului vom admira fluturii exotici din sera special amenajată în grădina Muzeului şi ne vom minuna de coloritul, de zborul elegant şi tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte cu un mod de viaţă fascinant. Vom pândi momentul „naşterii” lor şi, dacă suntem norocoşi, poate vom vedea în direct transformarea lor miraculoasă din pupă în fluture.

După vizita în seră „plămădim”, inspiraţi de fluturii din expoziţie, un obiect de decor, un mic tablou sau o mini-dioramă pe care o veţi putea expune la voi acasă.

Vom folosi tehnici simple de reutilizare creativă şi responsabilă a materialelor refolosibile, precum şi a elementelor naturale – pietre, frunze, petale, scoici, melci.

Atelierele se vor desfăşura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa şi vor respecta normele pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

În cazul în care condiţiile sunt nefavorabile desfăşurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Taxa de participare este de 40 lei/copil sau 70 lei/doi fraţi, în care sunt incluse vizita la expoziţia de fluturi tropicali vii, precum şi materialele de lucru.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veţi primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veţi putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati