„Creatorul de Teatru” cu Marcel Iureș, în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS)

După ce a participat în premieră la Festivalul Internațional „Theatre Olympics” din Ungaria, unde s-a bucurat de un succes unanim, spectacolul „Creatorul de teatru”, regizat de Alexandru Dabija va fi prezentat în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe 23 iunie, la Filarmonica de Stat.

„Creatorul de teatru”, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, austriacul Thomas Bernhard, a fost transpusă într-un fascinant spectacol de regizorul Alexandru Dabija și este un imn paradoxal închinat artei teatrale, dar și o privire caustică asupra vieților noastre meschine și tragicomice. În rolul lui Bruscon, Marcel Iureș dă viață unui splendid bufon în căutarea absolutului în artă.

Actorul Marcel Iureș, cel care dă viață personajului Bruscon, împreună cu ceilalți colegi de scenă (Ana Ciontea, Alexandru Bindea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne și Victoria Dicu), se vor întâlni din nou cu un public internațional, spectacolul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București fiind foarte așteptat în cadrul festivalului, unde biletele s-au vândut foarte rapid.

Ediția 2023 a Festivalului Internațional „Theatre Olympics”, una dintre cele mai ample manifestări dedicate teatrului din acest an a fost specială, atât prin calitate, cât și printr-o statistică impresionantă: din aprilie până în iulie, 400 de companii din 58 de țări ajung în Ungaria pentru acest festival.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este, după cum știm, cel mai mare eveniment teatral din România și unul dintre cele mai mari din lume. În acest an, în cadrul festivalului, cel mai amplu este sezonul românesc, cu nu mai puțin de 59 de spectacole!

FITS se află în acest an la ediția cu numărul 30, MIRACOL, are loc în perioada 23 iunie – 2 iulie și include peste 800 de evenimente și 5000 de invitați din 75 de țări.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati