Creditele cu dobânda plătită de Ministerul Familiei pot fi folosite și pentru cumpărarea de mașini second-hand

Creditele cu dobânda plătită de Ministerul Familiei pot fi folosite și pentru cumpărarea de mașini second-hand, anunță Gabriela Firea.

„În cazul Family Start, banii împrumutați cu dobândă plătită 75% de Ministerul Familiei vor putea fi folosiți, printre altele, pentru: educația și activitățile extrașcolare ale copiilor, achiziția unor mașini second-hand de maximum 5 ani vechime sau autoturisme speciale pentru persoanele cu dizabilități, achiziția, construcția sau renovarea unei locuințe, dotarea cu panouri fotovoltaice a unei case, electrocasnice noi etc.”, a scris ministrul Familiei pe rețeaua de socializare.

„Familiile la început de drum sau părintele care-și crește singur copilul, până în 45 de ani, vor putea împrumuta în programul Family Start până la 150.000 de lei, dublu față de anul trecut. Am ajustat și pragul de venituri pentru familii, până la maximum 6.000 de lei net pentru fiecare membru, respectiv 7.500 de lei net pentru familiile monoparentale”, a mai precizat Firea.

De asemenea, ministrul a anunțat că există modificări și în programul Student Invest.

„Creștem suma maximă care poate fi împrumutată până la 75.000 de lei, creștem vârsta solicitanților, care poate fi acum până la 40 de ani, nu doar 31 de ani, extindem categoriile persoanelor eligibile: studenții, masteranzii și doctoranzii pot folosi banii pentru achitarea unor tratamente medicale, iar cei care sunt părinți pot plăti pentru educația sau activitățile copiilor (aparatură și instrumente pentru a-și urma abilitățile vocaționale). Dobânda în acest program rămâne subvenționată 100% de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse”.

„Imediat după promulgarea legii, vom publica noile norme de aplicare și vom semna noi parteneriate cu băncile interesate”, a mai scris Firea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati