Cresc cheltuielile de protocol la PMB. Cauza ar fi inflația! Cafea și sucuri de 60 de lei de persoană la conferințe.

0
177
Foto: Facebook / Nicușor Dan

Primăria Generală vrea să crească prețurile pentru acțiuni de protocol. Un proiect în acest sens ar putea primi votul, mâine, în Consiliul General. În nota de fundamentare, decizia este motivată de evoluția prețurilor de consum din ultimele 12 luni, coroborate cu rata inflației și cu previziunile economice pe termen scurt. De asemenea, organizarea unor acțiuni de protocol atrage și creșterea cheltuielilor, potrivit buletindebucurești.ro

Cauza ar fi inflația, se arată în expunerea de motive. Mai exact, limitele de cheltuieli au fost actualizate, ultima dată, în raport cu indicele preţurilor de consum al produselor alimentare și indicele prețurilor de consum la servicii, în anul 2018, printr-o decizie a Guvernului. Nivelul și categoriile de normative nu mai sunt în acord cu realitatea economică și nici nu includ toate tipurile de cheltuieli efectuate de Municipiul București în cadrul acţiunilor de protocol.

Unităţile administrativ-teritoriale pot aproba, pentru activitatea proprie, maxime de cheltuieli pentru acţiuni de protocol cu caracter deosebit, precum și alte măsuri necesare în vederea desfășurării acţiunilor de protocol în țară și în străinătate, prin hotărâre a consiliului local şi a Consiliului General al Municipiului București.

foto buletin de bucurești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.