Cristian Piedone, despre viața din închisoare: ”Pe mine și pe confrații de pedeapsă… ne-au vizitat distinsa doamna Irina Loghin și maestrul Fuego. Ne-au mângâiat sufletele cu muzica lor”

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a scris un mesaj din închisoare, în care precizează că în lumea ”renegată” în care este trecător, ”se întâmplă și bucurii depline”.

  • El se referă la vizita Irinei Loghin și a lui Fuego, care au cântat pentru cei aflați după gratii.

Cristian Popescu Piedone scrie, în postarea de pe Facebook că, de când este închis, a învățat să se bucure ”de frânturi pe care le omiteam cândva din cauză de grabă”.

”În lumea asta renegată… uneori ajung artiști cu har care pun slova pe portativ și te poartă cu ei în lumea muzicii și-a visării și-a libertății… Pe mine și pe confrații de pedeapsă… ne-au vizitat distinsa doamna Irina Loghin și maestrul Fuego.

Ne-au mângâiat sufletele cu muzica lor. Și ne-au mai îndulcit amarul care ne istovește, vrând-nevrând, de prea multe ori… zi si noapte.”, a precizat fostul edil.

  • ”Când ești departe de casă, Irina, divina doamnă a muzicii noastre dulci și maestrul Fuego… sunt pansament pentru suflet și dor de familie și de libertate!”, a completat Piedone în postare.

Vezi aici postarea integrală:

”S-a lăsat frigul peste oameni și arbori și flori…
Un anotimp întreg s-a topit de când sunt închis între patru pereți reci…
Mâine – poimâine mai trece unul…
Și mă trec și eu cu încă o toamna în calendarul vieții…
În lumea asta renegată, în care sunt trecător, se întâmplă însă și bucurii depline.
În lumea asta renegată, în care sunt trecător, am învățat să fac sărbătoare din strofe croite pe rime simple și să mă bucur de frânturi pe care le omiteam cândva din cauză de grabă…
Pușcăria e grea, oricum ai privi-o, oricum ai picta-o, oricum ai povesti-o…
Îți adună gândurile în suflet și sufletul ți-l cerne între gândurile toate…
În lumea asta renegată… calendarele curg la fel ca dincolo de poarta cea mare de la șosea.
Și aici sunt sentimente și aici sunt inimi și aici sunt oameni… Și aici sunt lacrimi, și aici e zâmbet, și aici sunt visuri și vise și planuri și țeluri și regrete mai ales.
În lumea asta renegată… uneori ajung artiști cu har care pun slova pe portativ și te poartă cu ei în lumea muzicii și-a visării și-a libertății…
Pe mine și pe confrații de pedeapsă… ne-au vizitat distinsa doamna Irina Loghin și maestrul Fuego.
Ne-au mângâiat sufletele cu muzica lor. Și ne-au mai îndulcit amarul care ne istovește, vrând-nevrând, de prea multe ori… zi si noapte.
Le mulțumesc! Le mulțumesc că există și își topesc parte din viață și pentru noi cei condamnați și renegați… Le mulțumim cu toții!
Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibile vizita și muzica și arta lor!
Când ești departe de casă, Irina, divina doamnă a muzicii noastre dulci și maestrul Fuego… sunt pansament pentru suflet și dor de familie și de libertate!
Mulțumim, oameni dragi! Cu respect, Piedone NEVINOVAT”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati