Cristian Plută, fostul director al Administraţiei Spitalelor București, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din cadrul Primăriei Capitalei, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. 

Fostul director al Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti Cristian Plută, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

De asemenea, procurorii DNA au solicitat instanţei de judecată să dispună confiscarea extinsă de la Cristian Plută a sumei de 192.335 lei.

Conform DNA, au mai fost trimise în judecată şi alte două persoane, aflate sub control judiciar: B.K.E., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită şi
Cristian Ion, la data faptei consilier al directorului general al A.S.S.M.B., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu George Mirel Cristescu, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Colentina din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi delapidare şi cu D.A.P., administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati