Cristoiu: ”La Sectorul 1 se joacă prezidențialele, pentru că rezultatul va spune dacă alegătorii votează cu emoții, sau votează pentru ceea ce s-a făcut”

Ion Cristoiu și-a exprimat, în exclusivitate pentru Gândul, primele impresii despre alegerile pentru Primăria Capitalei și de sector, de anul acesta, scrie gandul.ro.

Ion Cristoiu a relatat, în cadrul unui interviu exclusiv pentru Gândul, experiența pe care a avut-o la vot, precum și atmosfera de la alegerile de anul acesta. Publicistul va oferi o perspectivă detaliată a fenomenului alegerilor în „Jurnalul unui alegător iresponsabil”.

  • „M-am trezit de dimineață cu Radio România Actualități și m-am simțit ca pe vremea lui Ceaușescu, pentru că toți alegătorii răspundeau printr-un clișeu: „Am votat pentru viitor”. O singură femeie de la Galați a fost sinceră și a spus „Am votat să mi se mărească pensia”.

Soția votează la Arhitectură, eu votez la Amzei. După ce a votat ea, mă opresc la Amzei, și zic: „dacă e coadă, nu stau în veci și nici nu mă duc la vot”. Eu mi-am intitulat jurnalul meu video „Jurnalul unui alegător iresponsabil” și vă spun de ce. Pentru prima dată după 30 de ani am avut starea de spirit al unui alegător: nu mă interesează cine câștigă nu mă interesează cine pierde”.

Dintre candidați am votat pe cei pe care-i cunosc cel mai bine, asta a fost principalul factor. N-am avut niciun criteriu, deci am dovedit o absolută iresponsabilitate. De ce am spus asta, pentru că eu azi am fost un alegător tipic”, a declarat Ion Cristoiu pentru Gândul Exclusiv.

”La Sectorul 1 se joacă prezidențialele”

Ion Cristoiu a precizat că rezultatul alegerilor pentru primarul de la sectorul 1 are o importanță deosebită, ilustrând, în opinia acestuia, modul în care cetățenii se raportează și la candidații de la prezidențialele din septembrie.

„La Sectorul 1 se joacă prezidențialele, pentru că rezultatul va spune dacă alegătorii votează cu emoții, sau votează pentru ceea ce s-a făcut. La Sectorul 1 avem candidat comun. Va fi un vot de blam al mașinăriei propagandiste al celor două partide care s-au năpustit asupra celuilalt candidat.”, a mai adăugat Cristoiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati