Criza de citostatice de la Institutul Oncologic s-a încheiat. Medicamentele au ajuns în farmacia spitalului

0
115
Pixabay

Conducerea Institutului Oncologic din București a anunțat că citostaticele care lipseau din farmacia spitalului au ajuns, luni, în unitatea medicală.

Citostaticele care lipseau de la Institutul Oncologic din București au ajuns luni la spital

„Procedura de negociere pentru citostatice s-a încheiat vineri, 23 aprilie. Citostaticele care lipseau au intrat astăzi ( luni-n.r.) în farmacia spitalului”, au transmis reprezentanții Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București, pe pagina de Facebook a spitalului.

Conform acestora, au fost începute astfel tratamentele pentru pacienții programați.

Stocul de medicamente acoperă necesitățile pentru mai mult de o lună, timp în care conducerea susține că va continua să depună eforturi pentru a asigura cantitățile necesare.

Reamintim că Institutul Oncologic din București a anunțat săptămâna trecută că se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu citostatice uzuale, după ce a preluat un număr mare de pacienți de la nivelul altor centre care nu au mai funcționat din cauza pandemiei și unde acești pacienți nu au putut fi tratați.

De asemenea, conducerea Institutului susținea că politica de achiziții dusă până recent nu a permis o aprovizionare predictibilă cu medicamente și materiale sanitare.

„Constrângerile legale inerente sistemului de achiziții publice nu permit aprovizionarea în urgență, iar metodele împrumutului din farmaciile altor unități, respectiv achizițiile directe, au fost folosite la limită. Suntem în punctul în care le-am utilizat la maximum, pentru a veni în sprijinul pacienților”, se arata într-un comunicat postat săptămâna trecută pe pagina de Facebook a unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.