Crucea Roșie a oferit pachete cu produse de igienă mai multor familii din Sectorul 6

Crucea Roșie din România implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19. Acesta vizează o campanie națională de informare și conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, reprezentanții SNCRR, alături de cei ai Compartimentului Relații cu Minoritățile Etnice din cadrul Primăriei Sectorului 6, au oferit pachete cu produse de igienă unui număr de 20 de familii din sector (parte a celor 8.122 de familii nevoiașe care beneficiază de proiect).

Totodată, 188.000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, au primit informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Mai mult decât atât, 23.500 de elevi din toată țara vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli, cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române.

Începand cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară caravana de educație pentru sănătate, atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati