Crucea Roşie Română strânge fonduri pentru cetăţenii ucraineni care fug din calea războiului

0
263

Crucea Roşie Română îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situaţiei din Ucraina ce are consecinţe devastatoare asupra populaţiei civile. S

ute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confrunta în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă şi electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violenţă continuă care acum îi determină să fugă din calea războiului.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara, Crucea Roşie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are graniţe”. Donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romana:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

„În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populaţia civila care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi. Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean”, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial şi serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.