CTP, despre demisia lui Cioloș: ”Să fie sănătos. Și nici nu cred că mai are vreun viitor politic”

Cristian Tudor Popescu este de părere că demisia lui Dacian Cioloș de la președinția USR „este un gest care îl discreditează grav”.

„Știți de ce mi-a amintit imediat? Mi-a amintit de ce a făcut acum 20 și ceva de ani Emil Constantinescu, în vară, în iunie, în anul 2000, când a anunțat că nu mai candidează la președinție. S-a retras din cursa pentru președinție, cu consecințele pe care le-am văzut atunci. Retragerea lui Emil Constantinescu a dus atunci la intrarea în turul doi a lui Corneliu Vadim Tudor. Și a fost nevoie de o luptă crâncenă pentru a fi oprit”, a spus CTP, potrivit Digi24.

”Să fie sănătos. Și nici nu cred că mai are vreun viitor politic”

Și a continuat: „Cum să vii după 4 luni și să spui «Domne, e greu, nu pot! E foarte greu, eu plec, să nu contați pe mine!»? Cum să faci așa ceva? Păi, nu știai? În clipa în care ai candidat știai foarte bine că există această fractură în partid, există echipa Barna, și că vei avea de luptat cu așa ceva. Pentru asta te-ai pregătit când ai candidat. Sau poate nu se aștepta să câștige”.

Întrebat de ce consideră că Dacian Cioloș a procedat astfel, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Nu cred că interesează pe cineva. Să fie sănătos. Și nici nu cred că mai are vreun viitor politic. I-ar putea interesa pe cei care votează USR ce se întâmplă cu USR-ul acum”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati