CTP, despre Simona Halep: „Nu pot să cred că a luat în mod conștient acea substanță”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu crede că Simona Halep a luat în mod conștient substanța care i-a adus suspendarea temporară de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis, potrivit stirileprotv.ro.

„Așa cum o știu eu pe Simona, cum îi știu întreagă carieră și întregul parcurs sportiv, ea face parte dintre puținii sportivi despre care pot să spun cu tărie: nu pot să cred că ea a luat în mod conștient acea substanță.

N-are nici un sens să fi luat acest medicament, Simona, o substanță care i-ar fi crescut, teoretic, rezistența fizică. Simona e o alergătoare, o maratonistă. Ăsta este și a fost dintotdeauna punctul ei forte.

Daca te uiți pe fișa acelui medicament, te iei cu mâinile de cap, la ce efecte adverse are: tromboze, cheaguri, embolii, diaree, vertij. Deci, cum să iei așa ceva?! Un presupus beneficiu, cuplat cu riscurile uriașe pe care le are. Riști să ți se facă rău pe teren”.

Ce este Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitiv Simona Halep

Roxadustat este o subtanță activă care se găsește într-un medicament recomandat pentru anemia provocată de boala cronică de rinichi.

Specialiștii spun că este vorba de EVRENZO, un medicament nou, aflat încă sub patent, care nu se prescrie în România. Studiile arata ca ar putea fi indicat și pentru sindromul metabolic și în stres oxidativ cauzat de acesta.

Roxadustat stimulează sinteza eritopoietinei, care la rândul său accelerează producția de hemoglobină, ceea ce ar permite o disponibilitate mai mare la efort.

Vestea este o nouă lovitură pentru Simona Halep, după divorțul de Toni Iuruc, omul de afaceri din Constanța cu care se căsătorise civil în 2021.

Simona Halep a ocupat locul 1 in clasamentul WTA timp de 64 de saptamani și a câștigat, printre altele, două turnee de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon. De-a lungul carierei a obtinut 24 de titluri WTA la simplu, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati