CTP îi ironizează pe cei care cer boicotarea firmelor austriece: „Austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”

0
286
sursa foto: Facebook - Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu crede că îndemnul de a boicota firmelor austriece este o prostie.

”Românoșii de pe vremea lui Dragnea, după ce au stat o vreme în adormire, emit acum din nou strigăte de luptă cu ocazia faultului grosolan aplicat României de către Austria. Să dăm Austria în judecată la CJUE, să boicotăm candidatura aceleiași la șefia OSCE, să lepădăm tot ce e austriac p-acilea, în schimb, să nu mai mergem la ski în Innsbruck și Kitzbuhel. Asta cu ski-ul e tare: dacă sunt așa de românoși cei care dau an de an o pălărie de bani ca să își facă plăcerea în Austria, de ce nu i-au cheltuit demult, patriotic, pe pârtiile de la Poiana Brașov sau Clăbucet?

Cu binecuvântarea lui Grindeanu, CNAIR și CFR cică își retrag operațiunile de la Erste BCR și le duc la CEC. Din nou o coajă de banană pe care se alunecă logic: dacă condițiile financiare oferite de CEC sunt mai bune decât la Erste, cum zice Grindeanu, de ce nu au făcut companiile astea transferul mai demult, păgubind astfel atâția ani statul român? În caz că, totuși, la CEC e mai prost decât la Erste, înseamnă că, iarăși, prin mișcarea asta, e păgubit statul român”, a scris jurnalistul, potrivit Republica.

”Cancelarul Österreich nu ține neapărat să ne umilească, pur și simplu nu-i pasă de România și Bulgaria. I se fâlfâie drapelul de reacțiile noastre și ale bulgarilor. Niciunul dintre cele 5 puncte depuse la Consiliul European de Austria nu poate fi îndeplinit de România, ci doar de Uniunea Europeană. Ceea ce arată și că negociatorii români n-au avut niciun moment, nicio șansă de a negocia ceva cu Karneha – ținta loviturii mișelești dată de cei doi României și Bulgariei în ultima clipă este șantajarea UE în problema migranților. De aceea, România nu poate obține nici în continuare nimic discutând direct cu Austria, ci doar prin intermediul Bruxellesului. În fine, dincolo de toată politica, aș vrea să reamintesc cu mândrie celor care vor să-și ia țara înapoi că niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”, a conchis CTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.