Cu ce procent ar putea crește taxele locale în București, de anul viitor

Impozitele și taxele locale din Capitală ar putea fi majorate de anul viitor, cu rata inflației, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică.  

Taxele și impozitele locale vor crește în 2025, în București, cu un procent de 10,40%, respectiv rata inflației, conform unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Primăria Municipiului Bucureşti, transmite Agerpres.

În baza legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, orice impozit sau taxă locală se indexează, anual, până pe 30 aprilie, de consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, menționează proiectul de act normativ.

Consiliul General al Municipiului București este cel care va aproba indexarea sumelor aferente taxelor și impozitelor locale.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru anul 2023 rata inflaţiei este de 10,40%. Concret, bucureștenii vor plăti în 2025 taxe cu 10% mai mari.

De altfel, taxele locale au crescut și anul trecut în Capitală cu peste 13%, având în vedere că rata inflației în 2022 a depășit acest procent.

Reducerea de 10% pentru plata până pe 31 martie a impozitului/taxei pe clădiri, terenuri şi pe mijloace de transport datorate de contribuabili rămâne valabilă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati