Cultura merge cu metroul. Hai să descoperi poveștile românilor care au dat numele stațiilor din Sectorul 6!

Călătorii care merg cu metroul sunt invitați să descopere poveștile românilor care au dat numele stațiilor din Sectorul 6.

În această toamnă bucureștenii sunt invitați să urce în metroul poveștilor ce va circula pe magistrala M5 și să afle mai multe detalii despre români-reper ai culturii noastre, într-un mod creativ și modern în trei stații de poveste: Constantin Brâncuși, Tudor Vladimirescu și Petrache Poenaru.

  • Scopul acestui proiect este de a valorifica momentele petrecute de călătorii din Sectorul 6 la metrou, în tranzit, oferindu-le oportunitatea de a se bucura de informații culturale la orice vârstă: copii, tineri, adulți.

Întrebări de tipul Știați că? le vor oferi călătorilor din tren și celor care așteaptă în stații detalii mai puțin cunoscute despre viața și activitatea celor 3 personalități precum:

  • Petrache Poenaru nu este doar inventatorul primului stilou din lume, ci şi primul român care a obţinut un brevet de invenţie, în 1827 la Paris.

Drumul Taberei se numeşte astfel pentru că, la Revoluţia din 1821, Tudor Vladimirescu și-a așezat aici tabăra de panduri.

Constantin Brâncuși a realizat celebra Coloana Infinitului, inspirat de stâlpii gospodăriilor româneşti.

  • Cei care doresc să afle și mai multe detalii, pot asculta poveștile și în format audio pe site, Spotify sau iTunes, inclusiv prin scanarea unui cod QR direct în timpul călătoriei: https://afostodata.ro/romani-de-poveste/ .

„Credem în necesitatea implementării de proiecte culturale în spații mai puțin convenționale, accesibile publicului larg. Ne dorim foarte tare ca acest proiect să ajungă și la publicul tânăr cel care, credem noi, este din ce în ce mai departe de repere și valori românești. Ține de noi, adulții, să le spunem că au nevoie în feed-ul lor de altfel de influenceri ai României care pot fi regi, regine, domnitori, oameni de cultură, oameni de știință, sportivi, scriitori, artiști, compozitori etc. Putem face asta vorbind pe limba lor, în spatii out of the box”, spune Măriuca Mihăilescu.

În plus, echipa va fi prezentă mai multe zile la rând în metrou și în stații, la orele de vârf, pentru a le oferi călătorilor din Sectorul 6 și volumul Români de poveste pentru a încuraja lectura.

Proiectul este finanțat de Primăria Sectorului 6, în cadrul Programului Cultura 2024. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare Cultura 2024 puteți accesa www.primarie6.ro/program-cultura-2024/.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati