Cum a ajuns Brad Pitt să aibă buletin de București, cu adresa Strada Căuzași nr. 71, Sector 2

Un falsificator de documente leton, aflat în Spania, i-a făcut buletin românesc lui Brad Pitt. În ţara natală a fost dat în urmărire de autorităţi, după ce a reuşit să evadeze din arest cu un act de identitate fals. După ce l-au capturat, anchetatorii au descoperit că bărbatul şi-a creat alte 25 de identităţi false şi că falsificase diferite documente şi certificate din nouă ţări, potrivit observatornews.ro.

Documentele falsificate erau de o calitate atât de înaltă, scriu jurnaliștii de la El Pais, încât a fost nevoie de inspecții tehnice detaliate. Polițiștii recunosc că au fost surprinși de talentul și meticulozitatea falsificatorului. „Nu am văzut niciodată așa ceva, de asemenea calitate. Falsurile erau aproape nedetectabile”, a declarat Manuel Arias, inspector șef de Poliție din Spania.

La o primă impresie, singurul lucru care le-ar fi putut atrage atenție polițiștilor de frontieră era sunetul pe care documentele îl făceau atunci când erau scăpate jos, ceea ce indica o compoziție mai ușoară în comparație cu documentele originale, care mai conțineau și straturi metalice. „Dacă le folosea ar fi fost practic de nedetectat”, au adăugat ofițerii spanioli, care au descoperit asupra individului 86 de documente false, dintre care opt pe numele lui, și suma de 10.150 de euro. De remarcat este că bărbatul a făcut și buletine și cu Brad Pitt, cel mai probabil din pasiune, folosindu-se de elementele grafice ale documentelor oficiale din România, Franța, Letonia sau Bulgaria.

Spaniolii cred ca falsificatorul îndrăgea această „îndeletnicire” ilegală și o practica zilnic. „Credem că îi plăcea foarte mult, era perfecționist”, au declarat surse din anchetă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati