Cum ar fi funcționat filiera Pițurcă – Țuțu în dosarul măștilor neconforme? Răspunsul procurorilor

Apar informații noi în dosarul în care sunt acuzați fostul selecționer Victor Pițurcă, fiul acestuia și fostul șef al ROMARM. Procurorii susțin că pot demonstra că Pițurcă a dat șpagă și ar fi obținut sute de mii de euro din măști care nu au putut fi folosite. Fostul selectioner respinge acuzațiile și spune că nu are nicio legătură cu acest dosar.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Pițurcă că ar fi acceptat să îi dea, prin intermediari, lui Gabriel Țuțu, directorul ROMARM, 50.000 de lei. În referatul întocmit de procurori, aceștia susțin că Țuțu ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare, dar și să efectueze recepția fără probleme a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens. Victor Pițurcă spune însă că nu el i-a dat bani lui Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă, suspect în dosarul ROMARM: În dosar e vorba despre altcineva care a făcut lucrul ăsta, nu eu. Eu o singură dată m-am văzut cu acest om. Singura probă e că am fost o singură dată la acest domn, o jumătate de oră. Aceasta e proba.

Procurorii DNA susțin însă că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. În propunerea de arestare preventivă a lui Alexandru Piţurcă şi a şefului ROMARM se arată că familia de fotbaliști ar fi câștigat în jur de 750.000 de euro ca urmare a afacerii cu măști și alte echipamente importate din China. Numai că acestea nu ar fi fost conforme cu standardele medicale, iar de acest lucru s-ar face vinovat fostul director ROMARM, pentru că ar fi acceptat încheierea contractului fără documentația tehnică completă.

Victor Pițurcă, suspect în dosarul ROMARM: Firma cu care s-a asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea acestor măști, de produse, că nu erau numai măști, fiind acolo în China. Altfel, cum am fi făcut afacerea? Eu am trimis banii în firmă, la Alex și Alex a plătit în China, direct în bancă, banii pentru produsele respective.

Victor Pițurcă și-a cerut scuze după ce l-a jignit în fața Parchetului pe unul dintre contestatari.

Victor Pițurcă, suspect în dosarul ROMARM: Acest om vine la fiecare întâlnire de genul asta și jignește oameni. Eu i-am spus exact ce este el, să știți, în cunoștință de cauză. Pe urmă nu mi-a plăcut, mai ales când m-am văzut.

Dosarul măștilor este doar una dintre numeroasele anchete pe care le derulează procurorii privind achizițiile publice din timpul pandemiei.

Crin Bologa, procurorul-șef al DNA: S-au trimis în judecată 72 de dosare, cu zeci de inculpați. Și acum, pe rol, avem în lucru 90 de dosare cu infracțiuni în legătură cu situația pandemică. Vizează și demnitari, și prejudiciile se ridică la sute de milioane de euro.

Victor și Alexandru Pițurcă precum și Gabriel Țuțu sunt cercetați sub control judiciar de către procurorii anticorupție.

Sursa: Știrile TVR

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati