Cum ar trebui să reacţionăm când suntem agresați în trafic. În caz de conflict, trebuie să fim calmi, să nu provocăm agresorul şi să anunţăm întotdeauna incidentul la 112, susține pilotul Titi Aur.
„În primul rand, plecăm de la cele trei reguli pe care trebuie să le respectăm pe stradă: 1) reguli de circulaţie, 2) reguli de conducere defensivă, 3) reguli de bun simţ. Pilotul Titi Aur spune că prioritatea, atunci când ne aflăm la volan este să ne asigurăm că ajungem întregi şi sănătoşi la destinaţie.
Cum trebuie să reacţionăm când suntem şicanaţi
„În cazul în care un alt participant la trafic (pieton, biciclist, şofer) te agresează, nu trebuie să îl bagi în seamă sau să îl provoci. Persoana poate fi băută, drogată sau cu probleme de sănătate. Nu trebuie să intri în concurenţă cu astfel de persoane, ci să le ignori, să te îndepărtezi de ele. Daca eşti la volan, mai bine acordăm prioritate deşi ele nu au, decât să intrăm într-un conflict”, recomandă Titi Aur, citat de Mediafax, scrie Digi24.
Titi Aur mai spune că, dacă şoferul este foarte agresiv, nu avem alte şanse decât să ne apărăm, să blocăm maşina şi să sunăm la 112. Este foarte important să nu îi provocăm.
„Orice tentativă de a răspunde unei provocări poate duce la un accident sau la o stare conflictuală care poate degenera în bătaie, atac cu cuţitul sau împuşcături”, mai spune specialistul în conducere defensivă.
„Anunţăm la 112 incidentul. Este binevenită o camera de bord sau să filmăm cu telefonul agresiunea, pentru că îl descurajează pe agresor”, spune Titi Aur.
Acesta consideră că cel mai indicat este să evităm situaţii conflictuale în trafic, să nu provocăm persoanele agresive.