Cum arată bilanțul Campaniei anticerșetorie din Sectorul 6

Pe 12 aprilie s-a încheiat campania ”Cerșetoria nu este o meserie”, derulată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Timp de o săptămână, specialiști ai instituției, alături de 20 de studenți voluntari, au fost prezenți în locațiile cele mai populate ale Sectorului pentru a sta de vorbă cu trecătorii și a distribui materiale informative.

Pe întreaga durată a campaniei, s-au purtat discuții cu peste 300 de cetățeni. În urma sesizărilor primite, specialiștii noștri au identificat și sprijinit un număr de 16 persoane care practicau cerșetoria la nivelul comunității.

Campania ”Cerșetoria nu este o meserie” a avut ca obiectiv informarea și sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul cerșetoriei pe raza Sectorului 6. Cetățenilor le-a fost transmis mesajul că cerșetoria nu trebuie încurajată, că cei care o practică sunt, de cele mai multe ori, exploatați, și că banii oferiți din milă, în loc să îi ajute, nu fac decât să perpetueze această stare de fapt.

Unica modalitate de sprijin a acestor persoane constă în sesizarea autorităților competente, care au la dispoziție programe și servicii adecvate, cu rol de redare a demnității și integrare în societate.

Cei care întâlnesc cerșetori pe raza Sectorului 6 sunt rugați să anunțe DGASPC Sector 6 la numărul de telefon 0731.624.849, disponibil non stop sau la numărul 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.

De asemenea, cetățenii care întâlnesc sau au cunoștință despre copii aflați la cerșit, care de cele mai multe ori sunt exploatați de adulți, pot apela numărul unic de urgență la nivel național 119, destinat semnalării cazurilor de abuz asupra copiilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati