Cum arată cazinoul din Constanța cu fațada reabilitată integral – FOTO

Ministerul Dezvoltării a anunțat că reinaugurarea cazinoului din Constanța va avea loc într-o ceremonie programată vineri, 19 august.

„Dezvelim astăzi Cazinoul din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern. Așteptăm pe faleză acest moment magic și vom posta în curând alte poze, în care putem vedea clădirea în splendoarea ei.”, arată sursa citată.

Faţada de nord a clădirii Cazinoului din Constanţa este dezvelită vineri, 19 august, lucrările de consolidare şi reabilitare fiind realizate în proporţie de 57%, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Foto: Facebook / Cazino Constanta

Au fost finalizate lucrările la faţada de nord a clădirii şi a turnurilor cu berbeci şi au fost înlăturate elementele de protecţie, clădirea fiind astfel vizibilă publicului larg care frecventează faleza Cazinoului sau Acvariul din Constanţa, conform ministerului.

Proiectul vizând Cazinoul, cu o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, vizează consolidarea şi reabilitarea clădirii, ale cărei lucrări, realizate în prezent în proporţie de 57%, au în vedere consolidarea în vederea punerii în siguranţă, refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare, reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului în stil Art Nouveau, sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare, sistemele de sonorizare exterioară şi interioară, iluminatul arhitectural interior şi exterior.

Foto: Facebook / Cazino Constanta

Galerie foto cu ipostaze ale cazinoului la finalul lucrărilor de reabilitare:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati