Cum încercau să scape vârstnicii din azilele groazei din Voluntari. Bătrânii înfometați și chinuiți se cățărau pe poartă pentru a evada

Apar noi detalii cutremurătoare despre chinurile la care erau supuși bătrânii din azilele groazei din Voluntari. Aceștia făceau eforturi disperate pentru a scăpa de condițiile înfiorătoare. Imaginile din ultimele luni îi surprind pe mulți dintre ei cățărați pe poarta azilului, când voiau să fugă. Atunci când reușeau să scape, erau căutați de angajați, dar nu imediat, reiese din stenogramele citate de Digi24.

 

Cum încercau bătrânii să scape din azilele groazei

Pe 16 iunie, un bătrân lipit de poarta azilului încerca să atragă atenția unor trecători. Imaginea este una extrem de dramatică. Bătrânul pare captiv ca într-o închisoare și se uită lung la o fetiță care se plimbă cu bunica ei pe bicicletă.„Eu bănuiesc că atunci, după ce trecea efectul de la calmante, de la sedative, cred că aveau…nu știu, erau conștienți cât de cât și probabil că atunci încercau să facă lucrul ăsta. Nu puteau să fie…să stea să îi urmărească pe toți, o singură angajată, vă dați seama, la atâtea persoane…nu putea să îi urmărească pe toți și na, mă gândesc că în momentele alea, dacă ei nu gândeau și nu mai erau cum trebuie, cred că acționau și așa, să sară gardul.”, povestește o fostă angajată a unui centru din Voluntari.

Documentele din anchetă arată că pacienții cereau la gard orice aveau oamenii prin buzunare pentru că erau înfometați, în fiecare zi.

„Ne cereau și nouă mâncare în plus! Fructele erau tăiate în patru, deși trebuia să fie un măr pentru o singură persoană. Le aduceam de acasă și fructe, și biscuiți și le mai dădeam pe ascuns!”, mai povestește o fostă angajată.

Sursa: B1

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati