Cum își dau seama profesorii când elevii fac temele cu Chat GPT

Inteligența artificială ar putea afecta negativ inteligența copiilor. Tot mai mulți experți atrag atenția că elevii sunt tentați să apeleze la Chat GPT când își fac temele. Ceea ce le va bloca dezvoltarea psihică, transmite digi24.ro.

Temele rezolvate cu inteligența artificială au devenit o practică și în România. Ce nu știu elevii este că, deși acum li se pare că își fac un favor, de fapt mai mult se încurcă singuri. „Din punct de vedere cognitiv scazi în fiecare zi, iar școala devine doar o bifă, nu un element care să te susțină cognitiv. Atunci spunem în felul următor, clar și răspicat: Inteligența artificială scade conexiunea cu sinele sabotând inteligența cognitivă a fiecărui subiect minor în parte”, spune Radu Leca, terapeut, pentru Digi24.

Profesorii spun că pot să recunoască foarte ușor temele făcute cu acest program. „Știți cum vă dați seama când un elev preia fără discernământ informația bloc dintr-o sursă online. Folosește cuvinte pe care nu le cunoaște și e suficient să-l întrebi la un moment dat, ce înseamnă cuvântul ală și s-a blocat, s-a terminat”, spune profesorul Marcel Bartic.

Supărați pe colegii care apelează la ajutor neloial sunt și colegii conștiincioși. „Ori suntem toți egali și pornim din același loc și facem aceleași lucruri și ne facem temele corect ori încercăm să ocolim și nu ajungem nicăieri”, spune un elev.  „Nu mi se pare corect și să se ia note pe ceva ce s-a făcut pe internet”.

Supărați pe colegii care apelează la ajutor neloial sunt și colegii conștiincioși. „Ori suntem toți egali și pornim din același loc și facem aceleași lucruri și ne facem temele corect ori încercăm să ocolim și nu ajungem nicăieri”, spune un elev.

„Nu mi se pare corect și să se ia note pe ceva ce s-a făcut pe internet”. Unii experți în educație cred că, de fapt, școala ar trebui regândită după evoluția tehnologiei.

„Deci este clar că impactul asupra educației este unul considerabil, că sistemul de educație și școala trebuie să devină mai bună și mai bine pregătită să facă față tuturor provocărilor”, spune Daniela Ațexe Coteț, expert în educație.

Chat GPT a fost lansat în noiembrie și este gratuit pentru oricine are internet.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati